Картички дропки, децимални броеви и проценти за 1-6 одд

300.00 ден

ИСБН : 978-608-259-446-0
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Број на страни: 1
Димензии : А6
Корица : тврда
ДОБИЈ БЕСПЛАТНА ДОСТАВА! Дополни ја кошничката, ти недостасуваат само уште 1,500.00 ден.

На залиха

Комплетот содржи:

• 31 картичка со дропки;

• 22 картички со децимални броеви;

• 20 картички со проценти;

• 9 картички со знаците за: собирање (+), одземање (–), множење (•), делење

(:), поголемо од (>), помало од (<) и еднакво (=), како и заградите ( и );

• 8 празни картички

Kартичките можат да се користат за проверка и

продлабочување на знаењата од:

• Еквивалентни дропки;

• Еднаквост на дропки и децимални броеви;

• Еднаквост на децимални броеви и проценти;

• Еднаквост на дропки, децимални броеви и проценти;

• Споредување и подредување дропки, децимални броеви и проценти;

• Едноставни операции со дропки, децимални броеви и проценти;

• Редослед на операции во израз со дропки, децимални броеви и проценти.

Празните картички можат да се користат доколку има потреба за пишување

дополнителни знаци за операции, за споредување и за загради.