7 ЛЕСНИ НАЧИНИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ИНТЕЛИГЕНЦИЈАТА НА ВАШЕТО ДЕТЕ

Начинот на кој вие и вашето дете го поминувате слободното време може многу да придонесе за развојот на интелигенцијата на вашето дете. Ние ви нудиме неколку идеи како лесно да...

Продолжи со читање

5 ПРИЧИНИ ЗОШТО ДА КУПУВАТЕ ON-LINE

Нарачувањето on-line во последните години стана популарен тренд, па можеме слободно да кажеме дека во наредниот период најголем дел од нашите набавки ќе одат тому на овој начин. Можноста да...

Продолжи со читање

ВРЕМЕ Е ЗА БЕЗВРЕМЕНСКАТА ИГРА “НЕ ЛУТИ СЕ ЧОВЕЧЕ”

Не постои човек кој барем еднаш во животот не ја играл играта „Не лути се човече“. Со текот на времето таа добива разни облици и дизајни, но никако не ја...

Продолжи со читање

ОТВОРЕНА НОВА ПРОДАВНИЦА SUPER NOVA 2 ВО ТЦ БИСЕР

Со цел да ги задоволиме потребите на нашите клиенти и да бидеме подостапни, нашата мрежа се прошири со отворањето на уште една продавница во нас. Аеродром. Овој пат за локација...

Продолжи со читање

ДАЛИ МЕГАПОПУЛАРНАТА ИГРА MINECRAFT Е НАВИСТИНА КОРИСНА ЗА ДЕЦАТА?

Пред неколку текста на нашиот блог споделивме истражувања кои покажаа дека децата кои играат видео игри имаат подобри перформанси – концентрација, меморија и визуелни способности. Играјќи ги игрите тие развиваат...

Продолжи со читање

ИГРАЧКИ ЗА ДЕЦА ДО 1 ГОДИНА КОИ ЌЕ ГО ПОТТИКНАТ РАЗВОЈОТ И РАНОТО УЧЕЊЕ

Во првата година детето го запознава светот, се запознава со формите и просторот. Покрај многуте прашања кои ги мачат новите родители е и тоа каква играчка да одберат за своето...

Продолжи со читање

НАУЧЕТЕ ГИ ДЕЦАТА ДА ШТЕДАТ И ДА ГИ ВРЕДНУВААТ ПАРИТЕ

Уште од најмала возраст децата треба да научат дека не можат да добијат се што ќе посакаат, дека се има цена и се вреднува. Експертите советуваат дека првите лекции за...

Продолжи со читање

ДЕЦАТА ГЕЈМЕРИ СЕ ПОИНТЕЛИГЕНТНИ И ИМААТ ПОДОБРИ ПЕРФОРМАНСИ

Истражувањата покажуваат дека децата кои играат видео игри имаат подобри перформанси - концентрација, меморија и визуелни способности. Играјќи ги игрите тие развиваат стратегија, план и концентрација. Но секако времето поминато пред...

Продолжи со читање

ПОДГОТВЕТЕ ГО ДЕТЕТО ЗА ВО УЧИЛИШТЕ ИЛИ ГРАДИНКА СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР

Со почетокот на учебната година и добиените насоки од наставниците, родителите веќе почнаа да ги подготвуваат своите деца за престојната учебна година. Се купуваат тетратки, училишен прибор, ранци и останат...

Продолжи со читање

КАКО ДА ИЗБЕРЕТЕ СООДВЕТЕН РАНЕЦ ЗА НА УЧИЛИШТЕ ЗА ВАШЕТО ДЕТЕ?

Наближува стартот на учебната година, а со тоа се поставува и едно клучно прашања за секое дете поврзано со училиштето. Каков ранец да избере за новата учебна година. Во продавниците...

Продолжи со читање