120.00 ден

ИСБН : 978-608-259-404-0
Година на издавање : 2019

Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Број на страни: 24

Димензии : А4
Корица : мека
ДОБИЈ БЕСПЛАТНА ДОСТАВА! Дополни ја кошничката, ти недостасуваат само уште 1,500.00 ден.

Нема на залиха

Оваа книга ќе им помогне на децата при:

–          Развој на когнитивните способности и вештини; разбирање дека секоја ситуација може да се решава чекор по чекор за да се дојде до целосната слика.

–          Развој на функционалните вештини, како планирање, користење техники и стратегии во решавањето на проблемските ситуации.

–          Развој на фината моторика, сензорните вештини и координацијата око-рака.

–          Поттикнување на самодовербата, креативноста и фантазијата.

–          Градење чувство за тимска работа: споделување идеи, почитување на туѓото мислење, критичко и   самокритичко размислување, потреба да се даде или да се побара помош.